Hozzávalók 8 főre:
250 g cukor
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
300 g liszt
0,5 csomag sütőpor
250 g sárgarépa (finomra reszelt)
2 ek porcukor (ízlés szerint a szóráshoz)
1 ek vaj vagy olaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (nekem légkeveréses).
A cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
Hozzá adjuk a lisztet és a fél csomag sütőport, majd jól összekeverjük.
A reszelt répát a masszához keverjük, majd kikent tortaformába vagy tepsibe öntjük, és 20-25 perc alatt megsütjük. Nekem kb. 30x20 cm-es tepsiben sült.
Ha megsült rácsra borítjuk és hagyjuk hűlni.
Tálaláskor egyszerűen megszórjuk porcukorral.
|