Biztosan sokan ismerik ezt a receptet. A kovászt beszerezhetjük ismerőstől, baráttól, szomszédtól. :-)
A kovászt 2 – 3 literes üveg vagy porcelánedénybe öntjük. Fémmel keverni tilos, csak fakanalat használjunk.
Napi teendők:
1 - 5. nap csak keverjük meg
6. nap adjunk hozzá 2,5 dl cukrot
7. nap adjunk hozzá 2,5 dl tejet
8. nap adjunk hozzá 2,5 dl lisztet
9.nap csak keverjük meg
10. nap adjunk hozzá 2,5 – 2,5 dl cukrot, tejet, lisztet, majd osszuk 4 részre.
2 adagot elajándékozhatunk, 1-et eltehetünk a következő sütésre, a 4.-et pedig megsütjük.
Hozzávalók:
- 1 rész kovász
- 2 dl liszt
- 3 db tojás
- 1,5 kiskanál sütőpor
- 2 dl olaj
- őrölt fahéj
- 1 csomag mazsola + aszalt gyümölcsök
- 1 tábla összeaprított csokoládé
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg durvára aprított dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítés a 10. napon:
A hozzávalókat összekeverjük, kivajazott kuglóf vagy őzgerincformába öntjük, majd megsütjük. Süssük közepes lángon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük
|