Hozzávalók:
- 13 dkg kristálycukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- darált háztartási keksz (amennyit felvesz)
Forgatáshoz:
- 20 dkg csokoládé
Elkészítés:
Karamellizáljuk meg a cukrot, majd öntsük bele a tejszínt, de közben vegyük le a forró lapról. Tegyük vissza a tűzre, majd tegyük hozzá a vajat (vagy margarint). Keverjük össze. Kapcsoljuk le a tűzhelyet. Tegyük hozzá a reszelt narancshéjat, keverjük össze.
A masszához tegyünk annyi darált kekszet, amivel formázhatóvá nem válik az egész. Hűtsük le, majd formázzuk tetszés szerint. A végén forgassuk temperált csokiba.
Vízgőz fölött a csokoládé felét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a másik felét is, és addig keverjük (itt már levéve a vízgőzről) ameddig elolvad teljesen. Így lehet temperálni a csokoládét a legegyszerűbben.
|