Hozzávalók 2 fő részére
- 30 dkg liszt
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 dl víz (langyos víz, amennyit felvesz)
- só ízlés szerint
- fűszerek, magvak ízlés szerint
- 1 db tojás (a tetejére)
Elkészítés
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót, fűszereket (bors, petrezselyem...) és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk.
A tésztát ketté osztjuk, formázzuk, tetejét bevagdossuk és 50 fokos sütőben, vagy letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük néhány 10-15 percig. Nagyon szépen megkel.
Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk magokkal, vagy dúrva szemű sóval.
180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Formázás: Egyesévek kinyújtjuk, majd feltekerjük.
|