"Böbi féle" meggyes-diós
Tészta:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a hozzávalókat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:
- 1,5 dl tej
- 1,5 evőkanál rétesliszt
- 13 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- 1 evőkanál rum
- 10 dkg aprított dió
- 7 dl-es meggybefőtt magozva
A tejet a lisztel sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt a tejes krémhez keverünk.
Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótánkat.
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tej
A máz hozzávalóit elkeverjük, majd összefőzzük. Még melegen ráöntjük a süteményünk tetejére.
|