Hozzávalók:
-
21 dkg liszt
-
3/4 teáskanál sütőpor
-
Csipet só
-
125 ml joghurt
-
3 db tojás
-
21 dkg cukor
-
3 csepp vanília aroma
-
10 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverem. A tojást a cukrot és a vaníliaaromát habosra keverem. Ehhez a masszához teszem a langyosra hűlt olvasztott vajat és a joghurtot.
A lisztes keverékkel összevegyítem a masszát.
A kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a tészta felét.
A másik felébe belekeverem az olvasztott csokit és ráöntöm a fehér rétegre. A kanál végével összemázgálom.
Forró sütőben 30 percig sütjük.
Tálalás: Tejszínhab és lecsöpögtetett barackbefőtt
|