fahéjas-gyömbéres, kókuszos-limeos
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg csokoládé (lehetőleg jó magas, 50% feletti kakaótartalommal)
- pár csepp mandulaaroma
- víz
A fahéjas-gyömbéreshez: fahéj és reszelt gyömbér, ízlés szerint
A kókuszos-limeoshoz: lime leve és 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Óvatosan a vízzel, hogy a massza jó kemény maradhasson. Ha túl folyós keményíthetjük darált keksszel vagy darált dióval. Ízesítjük a fahéjjal/gyömbérrel vagy lime levével és kókuszreszelékkel.
Vízgőz fölött a csokoládé felét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a másik felét is, és addig keverjük (itt már levéve a vízgőzről) ameddig elolvad teljesen. Így lehet temperálni a csokoládét a legegyszerűbben.
A masszából golyókat formázunk, és bevonjuk őket az olvasztott csokival.
Ügyesebbek csinálhatják villával vagy fogpiszkálóra felszúrva, a kezdők egyszerűen kiskanállal kenjék el a masszán a csokit.
Hűtés után csomagolható.
|