
A recept hozzvali 6szemlyre:
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojs
-
10 dkg vaj
-
1 dl tolaj
-
2 dkg leszt
-
3 dl tej
-
4 evkanl kristlycukor
-
2 kvskanl s
A tltelkhez:
-
15 dkg vaj + 2 dkg
-
15 dkg cukor
-
4 teskanl fahj
Elkszts
Az lesztt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom. Ez alatt a lisztet elkeverem a sval, cukorral. A vajat felolvasztom. A meleg tejben elkeverem a tojst egy habvervel, majd hozzkeverem az olvasztott vajat. A tejes keverket s a felfuttatott lesztt az egy deci olajjal a liszthez keverem, majd a tsztt addig dagasztom, amg fnyes kis labdt nem kapok, ami szpen, knnyedn elvlik az edny faltl. A tszta kszthet kenyrstben is, ilyenkor a nedves hozzvalk kerlnek alulra, r a szraz hozzvalk. A kenyrst 1,5 rs dagaszt programjt hasznljuk. (ez esetben nem kell tovbb keleszteni)

Ezt kveten egy rt kelesztem a tsztt, majd lisztezett deszkn tgyrom, s fl centis vastagra nyjtom.
A tltelkhez a vajat megolvasztom, sszekeverem a cukorral s a fahjjal. Kt evkanlnyi masszt flreteszek belle, majd a tltelket a kinyjtott tsztra kenem. A tsztt feltekerem, s egy - msfl centis darabokat vgok belle. Kb. 18 darab csiga lesz.


A flretett kt kanl tltelket sszekeverem 2 dkg olvasztott vajjal, majd ezt a masszt a tepsiben lv csigkra csurgatom.

A tsztt hagyom mg b fl rt kelni, majd 200 fokra elmelegtett stbe teszem (als-fels stsre). Kb. 20 - 25 perc alatt sl meg. J tvgyat! Garantltan msnap is puha marad, feltve, ha marad! :-)
|