
Hozzvalk:
- 4 db tojs
- 4 evkanl hideg vz
- 4 evkanl cukor
- 4 evkanl liszt
Elkszts:
A tojsokat kettvlasztjuk. A fehrjt habb verjk, flretesszk. A srgjt habosra (keverhetjk azzal, amivel a habot vertk) keverjk a cukorral, vzzel, majd a lisztet is hozzadjuk. Aprnknt beleforgatjuk a tojsfehrje habot is.
175 fokra elmelegtett stben 8-10 perc alatt megstjk, stpaprral blelt tepsin.
Ha megslt a paprral egytt a hideg munkapultra hzzuk, 2-3 percig gy hagyjuk. Utna lisztezett nyjtdeszkra bortjuk, lehzzuk rla a paprt. Feltekerjk, majd a rla leszedett paprba is belecsavarjuk. Ha teljesen kihlt, megkenjk lekvrral s visszatekerjk. Porcukorral meghintjk.
Ne szmtsunk magas nagymama pisktra, de nekem mindig sikerlt ezzel a mdszerrel, nem trik a piskta s nagyon finom.
|