Hozzávalók:
5 dkg darált keksz
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 evőkanál kókuszlikőr
pár kanál hideg tej
1,5 kanál kókuszzsír vagy vaj
15 dkg csokoládé
Elkészítés:
A kókuszt, a kekszet és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszzsírt vagy vajat, morzsolni kezdjük, majd annyi vizet (esetleg még kókuszlikőrt) adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Kis golyókat formázunk belőle, meglapogatjuk, néhány órát szikkadni hagyjuk, majd temperált csokoládéban megmártjuk.
Vízgőz fölött a csokoládé felét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a másik felét is, és addig keverjük (itt már levéve a vízgőzről) ameddig elolvad teljesen. Így lehet temperálni a csokoládét a legegyszerűbben.
|