Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 kicsi pohár tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- Reszelt alma
- Cukor
- Fahéj
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. Kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
Megszórjuk zsemlemorzsával, vagy grízzel, majd ráöntjük az almás keveréket.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük. Kézzel ráigazítjuk, kicsit megnyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
A kimaradt tojásfehérjével megkenjük.
175 fokos sütőben készre sütjük.
|