
Hozzvalk:
-
2 pohr kefr (vagy joghurt)
-
3 db tojs
-
1 csomag stpor
-
1 kefres pohr cukor
-
1 kefres pohr olaj
-
3 kefres pohr liszt
-
Gymlcs (kb. 1/2 kg, lehet di vagy csoki is)
Elkszts:

A gymlcs kivtelvel a hozzvalkat sszekeverjk, majd zsrozott tepsibe ntjk.

Az ppen rsben lv gymlcskkel megszrjuk, kicsit belenyomkodjuk.

Kb. 175 fokos stben stjk 25-30 percig. A tepsiben hagyjuk kihlni.

Megjegyzs:
Ezt a stit rengeteg variciban elkszthetjk. A kakas tsztt szeretnnk a 3 pohr lisztbl, vegynk el annyit, amennyi kakat tesznk. Ha disat vagy mkosat szeretnnk, tegynk 2 pohr lisztet s 1 pohr darlt dit vagy mkot. A dis nem fog gy felemelkedni, laposabb stit kapunk. Gymlcsket is lehet varilni, tehetjk vegyesen is, akr csoki darabokkal vagy durvra vgott dival. Ha szeretnnk gymlcs nlkl is, megsthetjk, kettvgjuk, s srre fztt vanlispudinggal vagy brmilyen krmmel, amit szeretnk, megtlthetjk. Prblkozzunk btran, megri.
n a fenti kpen lthatan, hagyomnyos mdon ksztettem el a receptet s vanilia sodval tlaltam.
Vanlia sod receptje:
//e-recept.gportal.hu/gindex.php?pg=36296605
|