Hozzávalók:
-
2 pohár kefír (vagy joghurt)
-
3 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 kefíres pohár cukor
-
1 kefíres pohár olaj
-
3 kefíres pohár liszt
-
Gyümölcs (kb. 1/2 kg, lehet dió vagy csoki is)
Elkészítés:
A gyümölcs kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott tepsibe öntjük.
Az éppen érésben lévő gyümölcsökkel megszórjuk, kicsit belenyomkodjuk.
Kb. 175 fokos sütőben sütjük 25-30 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Ezt a sütit rengeteg variációban elkészíthetjük. A kakaós tésztát szeretnénk a 3 pohár lisztből, vegyünk el annyit, amennyi kakaót teszünk. Ha diósat vagy mákosat szeretnénk, tegyünk 2 pohár lisztet és 1 pohár darált diót vagy mákot. A diós nem fog úgy felemelkedni, laposabb sütit kapunk. Gyümölcsöket is lehet variálni, tehetjük vegyesen is, akár csoki darabokkal vagy durvára vágott dióval. Ha szeretnénk gyümölcs nélkül is, megsüthetjük, kettévágjuk, és sűrűre főzött vaníliáspudinggal vagy bármilyen krémmel, amit szeretünk, megtölthetjük. Próbálkozzunk bátran, megéri.
Én a fenti képen láthatóan, hagyományos módon készítettem el a receptet és vanilia sodóval tálaltam.
Vanília sodó receptje:
//e-recept.gportal.hu/gindex.php?pg=36296605
|