Tészta:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához az olaj kivételével hozzákeverjük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük.
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 40-50 dkg túró
A hozzávalókat összekeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük.
Tetejére:
- 7 dl szénsavas narancsüdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A pudingport csomómentesen elkeverünk kb. 1 dl üdítővel, majd hozzáadjuk a többit is. Megfőzzük, mint a pudingot, majd néhány percig hagyjuk hűlni úgy, hogy közben néha megkeverjük.
Ezután vékonyan a túró tetejére öntjük mindenhová. Késsel eligazítjuk.
|