Hozzávalók:
- 9 réteslap
Túrótöltelék:
- 1/2 kg túró
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg porcukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük.
Almás töltelék:
- 4 db nagy alma reszelve
- 1 citrom reszelt héja + leve
- 1-2 evőkanál cukor
- fahéj, ízlés szerint
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük.
Meggyes töltelék:
- 30-40 dkg magozott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál gríz
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük.
A rétes összeállítása:
Kikenünk egy közepes méretű, magas falú tepsit olajjal vagy vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleteszünk egy lapot, megkenjük olajjal, rá helyezzük a 2. lapot, az is megkenjük olajjal, majd jön rá a 3. lap. Erre kerül a túrótöltelék, rá a 4. lap, olaj, 5. lap, almatöltelék, 6. lap, olaj, 7. lap, meggytöltelék, 8. lap, olaj, 9. lap.
A 9. lapot megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
|