Hozzávalók:
50 dkg dió
4 evőkanál rum
1 narancs
1 citrom
5 evőkanál savanykás lekvár
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt, összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk, megnyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Vízgőz fölött a csokoládé felét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a másik felét is, és addig keverjük (itt már levéve a vízgőzről) ameddig elolvad teljesen. Így lehet temperálni a csokoládét a legegyszerűbben. Ebbe mártjuk a formázott szaloncukrainkat
Hagyjuk megdermedni, majd csinos kis papírkákba csomagoljuk.
|