
Hozzvalk 2 f rszre
- 30 dkg liszt
- 2.5 dkg friss leszt
- 1 dl vz (langyos vz, amennyit felvesz)
- s zls szerint
- fszerek, magvak zls szerint
- 1 db tojs (a tetejre)
Elkszts
Az lesztt 1 dl langyos vzbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
A lisztet tlba szitljuk, hozzadunk magokat zls szerint, kevs st, fszereket (bors, petrezselyem...) s az leszts vizet hozzadva kemny tsztt gyrunk.

A tsztt kett osztjuk, formzzuk, tetejt bevagdossuk s 50 fokos stben, vagy letakarva szobahmrskleten kelesztjk nhny 10-15 percig. Nagyon szpen megkel.
Tetejt felvert tojssal megkenjk, megszrjuk magokkal, vagy drva szem sval.
180 fokos stben ropogsra stjk.
Formzs: Egyesvek kinyjtjuk, majd feltekerjk.



|