Hozzvalk:
- 13 dkg kristlycukor
- 1 db narancs reszelt hja
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszn
- darlt hztartsi keksz (amennyit felvesz)
Forgatshoz:
- 20 dkg csokold
Elkszts:
Karamellizljuk meg a cukrot, majd ntsk bele a tejsznt, de kzben vegyk le a forr laprl. Tegyk vissza a tzre, majd tegyk hozz a vajat (vagy margarint). Keverjk ssze. Kapcsoljuk le a tzhelyet. Tegyk hozz a reszelt narancshjat, keverjk ssze.
A masszhoz tegynk annyi darlt kekszet, amivel formzhatv nem vlik az egsz. Htsk le, majd formzzuk tetszs szerint. A vgn forgassuk temperlt csokiba.
Vzgz fltt a csokold felt megolvasztjuk, majd hozzadjuk a msik felt is, s addig keverjk (itt mr levve a vzgzrl) ameddig elolvad teljesen. gy lehet temperlni a csokoldt a legegyszerbben.
|