Hozzvalk:
- 9 rteslap
Trtltelk:
- 1/2 kg tr
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg porcukor
- 1/2 csomag vanlis pudingpor
Elkszts: A hozzvalkat sszekeverjk.
Alms tltelk:
- 4 db nagy alma reszelve
- 1 citrom reszelt hja + leve
- 1-2 evkanl cukor
- fahj, zls szerint
- 1/2 csomag vanlis pudingpor
Elkszts: A hozzvalkat sszekeverjk.
Meggyes tltelk:
- 30-40 dkg magozott meggy
- 2-3 evkanl cukor
- 3-4 evkanl grz
Elkszts: A hozzvalkat sszekeverjk.
A rtes sszelltsa:
Kikennk egy kzepes mret, magas fal tepsit olajjal vagy vajjal s megszrjuk zsemlemorzsval. Beletesznk egy lapot, megkenjk olajjal, r helyezzk a 2. lapot, az is megkenjk olajjal, majd jn r a 3. lap. Erre kerl a trtltelk, r a 4. lap, olaj, 5. lap, almatltelk, 6. lap, olaj, 7. lap, meggytltelk, 8. lap, olaj, 9. lap.
A 9. lapot megkenjk tojssal, majd elmelegtett stben 200 fokon kb. 30 percig stjk.
Porcukorral meghintve tlaljuk.
|