fahjas-gymbres, kkuszos-limeos
Hozzvalk:
- 20 dkg darlt mandula
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg csokold (lehetleg j magas, 50% feletti kakatartalommal)
- pr csepp mandulaaroma
- vz
A fahjas-gymbreshez: fahj s reszelt gymbr, zls szerint
A kkuszos-limeoshoz: lime leve s 10 dkg kkuszreszelk
Elkszts:
20 deka darlt mandult sszekevernk 15 dkg porcukorral. Tehetnk bele pr csepp mandulaaromt. Evkanllal lassan vizet adagolunk hozz, hogy gyrhat masszt kapjunk. vatosan a vzzel, hogy a massza j kemny maradhasson. Ha tl folys kemnythetjk darlt keksszel vagy darlt dival. zestjk a fahjjal/gymbrrel vagy lime levvel s kkuszreszelkkel.
Vzgz fltt a csokold felt megolvasztjuk, majd hozzadjuk a msik felt is, s addig keverjk (itt mr levve a vzgzrl) ameddig elolvad teljesen. gy lehet temperlni a csokoldt a legegyszerbben.
A masszbl golykat formzunk, s bevonjuk ket az olvasztott csokival.
gyesebbek csinlhatjk villval vagy fogpiszklra felszrva, a kezdk egyszeren kiskanllal kenjk el a masszn a csokit.
Hts utn csomagolhat.
|