Biztosan sokan ismerik ezt a receptet. A kovszt beszerezhetjk ismerstl, barttl, szomszdtl. :-)
A kovszt 2 – 3 literes veg vagy porcelnednybe ntjk. Fmmel keverni tilos, csak fakanalat hasznljunk.
Napi teendk:
1 - 5. nap csak keverjk meg
6. nap adjunk hozz 2,5 dl cukrot
7. nap adjunk hozz 2,5 dl tejet
8. nap adjunk hozz 2,5 dl lisztet
9.nap csak keverjk meg
10. nap adjunk hozz 2,5 – 2,5 dl cukrot, tejet, lisztet, majd osszuk 4 rszre.
2 adagot elajndkozhatunk, 1-et eltehetnk a kvetkez stsre, a 4.-et pedig megstjk.
Hozzvalk:
- 1 rsz kovsz
- 2 dl liszt
- 3 db tojs
- 1,5 kiskanl stpor
- 2 dl olaj
- rlt fahj
- 1 csomag mazsola + aszalt gymlcsk
- 1 tbla sszeaprtott csokold
- 10 dkg darlt di
- 10 dkg durvra aprtott di
- 1 csomag vanlis cukor
- csipet s
- 1/2 kiskanl szdabikarbna
Elkszts a 10. napon:
A hozzvalkat sszekeverjk, kivajazott kuglf vagy zgerincformba ntjk, majd megstjk. Sssk kzepes lngon kb. 40 percig. Tprbval ellenrizzk
|